back

Доручення Президента України щодо належної організації оздоровлення та відпочинку дітей і учнівської молоді на Чернігівщині виконуються

13-11-2013 | 12:05

На цьому наголосив в.о. заступника голови обласної державної адміністрації Юрій Музика, відкриваючи розширене засідання обласної міжвідомчої комісії з організації відпочинку та оздоровлення дітей і учнівської молоді 13 листопада.

«Глава держави наголошує на необхідності належної організації якісного, безпечного, повноцінного оздоровлення та відпочинку дітей і учнівської молоді. Це питання постійно перебуває на контролі керівництва нашої області, тому на сьогодні ми маємо проаналізувати виконання в регіоні поставлених Президентом України Віктором Януковичем завдань, обговорити проблеми, які стосуються матеріально-технічної бази, кадрового забезпечення та шляхи їх вирішення, а також окреслити перспективи оздоровчої кампанії у 2014 році», – зазначив Юрій Музика.

За інформацією директора Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Оксани Сердюк, питання оздоровлення та відпочинку дітей перебуває на постійному контролі облдержадміністрації.

Станом на 1 листопада оздоровчі та відпочинкові послуги надано 64832 дітям – це 72,6% від їх загальної кількості. Було забезпечено 100% оздоровленням та відпочинком дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 79% дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей, 54% дітей-інвалідів, 46,1% дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, 95,8% дітей, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов’язків та 67,2% дітей, які перебувають на диспансерному обліку.

Як повідомила Оксана Сердюк, влітку поточного року функціонували всі 26 запланованих закладів оздоровлення, із них – 23 позаміські заклади та 3 санаторного типу. Відпочинкові послуги надали 533 заклади, із них – 517 таборів з денним перебуванням, 14 таборів праці і відпочинку, 2 наметові містечка. На виконання нових соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України» у липні працювала літня оздоровча школа «Сокіл» у м. Чернігів.

Що стосується фінансового забезпечення, то на оздоровлення та відпочинок дітей використано 54 млн грн, що складає 108,3% від запланованого та перевищило показники минулого року майже на 7 млн грн.

Підсумовуючи результати засідання обласної міжвідомчої комісії, Юрій Музика закликав присутніх до плідної співпраці і злагоджених дій у наданні якісних оздоровчих та відпочинкових послуг, адже досягнення гарних результатів у цьому питанні повністю залежить від скоординованої роботи всіх причетних структур і організацій.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації