back

Пільгові кредити – реальна допомога в газифікації

07-05-2009 | 09:29

Для розвитку газифікації в області потрібно залучати як власні кошти населення, так і кошти пільгових кредитів. На цьому наголосила заступник голови облдержадміністрації Наталія Білоус під час засідання обласної комісії із вивчення пріоритетних напрямків надання довгострокових пільгових кредитів індивідуальним забудовникам за програмою „Власний дім”, яке 6 травня відбулося в облдержадміністрації.

Як зазначалося, розпорядженням голови облдержадміністрації від 16 квітня 2009 року № 111 затверджено нові "Правила надання довгострокових пільгових кредитів індивідуальним сільським забудовникам житла Чернігівським обласним Фондом підтримки індивідуального житлового будівництва на селі", за якими пріоритетні напрямки використання коштів визначає обласна комісія. На 2009 рік у державному бюджеті на ці цілі передбачено 6775 тис.грн., ще 1925 тис.грн. - в обласному та місцевих бюджетах.

На засіданні були розглянуті звернення, що надійшли із сіл Бірківка, Максаки, Майське Менського району. Так, у с. Бірківка із 171 члена кооперативу 23 потребують кредитних коштів для завершення газифікації. Необхідна сума – 143 тис.грн. Ввести в дію газопровід планується наприкінці поточного року.

Члени комісії прийняли одностайне рішення підтримати клопотання сільського голови с. Бірківка та райдержадміністарції про надання громадянам пільгових кредитів. Також прийнято позитивне рішення про надання кредитних коштів жителям сіл Максаки та Майське Менського району.

Підбиваючи підсумки засідання, Наталія Білоус акцентувала увагу на необхідності проведення сільрадами конкурсів, щоб обрати дійсно найкращу підрядну організацію, яка швидко, якісно, і, головне, за помірними цінами, проведе роботи з газифікації населеного пункту.