back

Посилену увагу пам’яткам Великої Вітчизняної війни

11-06-2009 | 15:18

11 червня заступник голови облдержадміністрації Наталія Білоус провела засідання робочої групи з питань збереження та відновлення меморіальних пам’яток періоду Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років.

Робота щодо збереження й відновлення меморіальних пам’яток періоду Великої Вітчизняної війни, відзначалося на засіданні, в області проводиться постійно. На Чернігівщині зареєстровано 1071 військове поховання тих часів. Та на жаль, стан багатьох пам’ятників і пам’ятних знаків залишає бажати кращого. У зв’язку з цим прийняте рішення про проведення ремонтно-реставраційних робіт, а для координації цієї роботи створено спеціальну робочу групу.

За словами Наталії Білоус, першочергове завдання, що стоїть перед членами групи – підготувати та подати на розгляд обласної ради проект відповідної обласної програми.

Перший крок в цьому напрямку зроблений – в районах та містах області складено перелік меморіальних пам’яток, які потребують негайного ремонту. Таких об’єктів більше ста, але потрібно ще визначити ступінь їх зруйнованості та обсяг реставраційних робіт.

Під час обговорення проблемних питань члени робочої групи внесли ряд конструктивних пропозицій щодо подальшої організації роботи. Зокрема, начальник головного фінансового управління облдержадміністрації Валерій Дудко запропонував, перш за все, визначити пам’ятники, стан яких загрожує їх повною руйнацією.

Думка Наталії Білоус про надання переваги пам’яткам, розташованим в селах, була підтримана учасниками засідання.

„Терміни виконання завдань, покладених на нашу робочу групу, дуже стислі. Тому для забезпечення їх виконання необхідно працювати швидко і злагоджено”, - наголосила на завершення Наталія Василівна.