back

У Чернігові відбувся ХІ міський фестиваль німецької культури імені Германа Пфайфера

11-11-2013 | 09:00

9 листопада в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика взяв участь у відкритті ХІ міського фестивалю імені Германа Пфайфера.

Звертаючись до учасників та гостей заходу, Юрій Музика зазначив, що упродовж усього свого життя цей відомий громадський діяч докладав чимало зусиль щодо встановлення дієвих контактів між державами на різних рівнях, залучаючи до цього творчу еліту як України, зокрема Чернігова та Києва, так і Німеччини – Меммінгена, Аусбурга, Мюнхена. Він був великим патріотом своєї Батьківщини, але щиро і сердечно любив Україну.

«Питанню зміцнення міжнаціональної злагоди та порозуміння, задоволення культурних та освітніх потреб національних меншин приділяє особливу увагу Президент України Віктор Янукович. За словами Глави держави, нині в Україні проживають представники більш ніж 130 національностей. Таке культурне розмаїття є справжнім надбанням та вагомим чинником консолідації суспільства, формування української політичної нації. Від часу проголошення незалежності в державі здійснюється політика щодо національних меншин на засадах гуманізму і толерантності», - наголосив Юрій Музика.

В.о. заступника голови облдержадміністрації також відзначив, що в області послідовно розбудовується культурно-мистецьке життя національних меншин, проводяться заходи, які сприяють відродженню національних традицій, розвитку самосвідомості та самовиявлення етносів української держави. І сьогоднішній святковий захід, за його словами, проводиться не тільки з метою формування міжкультурного діалогу між нашими країнами через сприйняття та популяризацію іншої культури, традицій німецького та українського народів, але й зростання культурного рівня мешканців та підтримки етнокультурного різноманіття, виховання шанобливого ставлення до культури і традицій німців, які проживають на території області.

Цьогорічний музичний фестиваль імені Германа Пфайфера розширив свої рамки. Зі сцени першої музичної школи можна було почути державні гімни України та Німеччини, окрім цього лунав цикл української поезії німецькою мовою.

Також вперше була виконана домінантна фантазія Бетховена за участі чернігівських хорів і вперше на сцені виступив український Моцарт, чернігівський юний віртуоз - Ілля Овчеренко з власним твором.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації