back

124 школи Чернігівщини долучаться до ІІ-етапу Національного проекту «Відкритий світ»

08-11-2013 | 14:38

«Освічені люди, кваліфіковані кадри є основним багатством і запорукою перспективного розвитку нашої держави. Серед основних завдань Нових соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича «Діти – майбутнє України» на чільному місті – створення гідних умов для повноцінного та всебічного розвитку кожної дитини», - наголосив в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика під час презентації ІІ етапу Національного проекту «Відкритий світ», яка відбулась 8 листопада у ліцеї №15 міста Чернігова.

За його словами, формуванню сучасного електронно-інформаційного навчального середовища системи загальної середньої освіти, створенню необхідних умов для забезпечення рівного доступу учнів до новітніх інформаційно-комунікативних технологій сприяє реалізація національного проекту «Відкритий світ».

На виконання доручення Глави держави проводиться конкурс «2000 шкіл», метою якого є відбір шкіл України для участі в ІІ етапі національного проекту. До кінця поточного року ці школи будуть оснащені мультимедійними комплексами, сучасними комп’ютерами для вчителів, а також цифровими лабораторіями з фізики, хімії, історії, географії та біології.

Юрій Музика підкреслив, що в І етапі проекту сучасне цифрове обладнання отримали 54 школи по всій території України. Серед них і ліцей №15 м. Чернігова та Прилуцька спеціалізована школа І-ІІІ ст.№6.

На сьогодні, своє бажання та готовність брати участь у ІІ етапі проекту виявили 124 школи Чернігівщини.

В.о заступника голови облдержадміністрації висловив впевненість, що більшість шкіл-учасниць області стануть переможцями та отримують сучасне обладнання.

Для участі в конкурсі школам необхідно направити заявку, долучивши відзнятий відеоролик «Чому цей проект має впроваджуватися в нашому освітньому закладі».


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації