back

Чернігів. Обговорені проблеми доступу до електричної енергії

08-11-2013 | 09:34

7 листопада 2013 року за ініціативи комітету з регуляторної політики та розвитку підприємництва Громадської ради при Чернігівській облдержадміністрації, Регіональної ради підприємців при облдержадміністрації та Спільного представницького органу (СПО) сторони роботодавців Чернігівської області в Дискусійному клубі «Експертна думка» відбулось засідання за «круглим столом» на тему «Проблеми доступу до електричної енергії в Чернігівській області».

У його роботі взяли участь представники ПАТ «Чернігівобленерго», інспекції Держенергонагляду у Чернігівський області, Чернігівського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, сектору Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики у Чернігівській області, об’єднань роботодавців області, Чернігівської ТПП, керівники підприємств, журналісти.

Були оговорені, як питання прогалин та недосконалості діючої нормативно-правової бази в сфері енергетики, так і конкретні проблеми, що виникли при підключеннях підприємств області до електричної енергії.

В ході дискусії з’ясувалось, що підприємці часто не звертаються до відповідних державних органів за допомогою у вирішенні спірних питань з ПАТ «Чернігівобленерго», щодо дозволяє останньому користуватися такою ситуацією у власних інтересах.

Разом з тим, на переконання підприємців, потребує зміни сама методика розрахунку плати за приєднання.

За підсумками засідання його організатори підготували звернення до керівництва держави щодо необхідності зміни ситуації стосовно приєднання електроустановок споживачів до електричних мереж, зокрема щодо зменшення вартості підключення та запровадження більш прозорої процедури приєднання до мереж.


Громадська рада при Чернігівській облдержадміністрації