back

Молодь пам’ятає Крути

24-04-2009 | 17:12

Понад 150 юнаків і дівчат з’їхалися сьогодні на Чернігівщину з кількох областей України, щоб взяти участь у Всеукраїнській молодіжній толоці пам’яті героїв Крут.

Як запевнив міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко, ця акція триватиме не один тиждень і невдовзі біля меморіалу з’являться калинові, горобинові, ялинкові і дубові алеї, висаджені руками молодих українців. «Молодь єднає Україну. Це не прості слова, це глибоке переконання в тому, що завдяки руху молодіжних трудових загонів, іншим молодіжним заходам і акціям, українська громада матиме хороший приклад того, як суспільно-корисна праця та висока патріотична ідея єднають молодих людей з різних куточків України. Крім того, участь у молодіжних трудових загонах дає можливість юнакам та дівчатам активно залучатися до процесів розбудови нашої держави, відтворення та збереження її культурної спадщини, вивчення історії та примноження багатств країни,» - зазначив у своєму виступі Юрій Павленко.

Організаторами свята виступили Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту, Всеукраїнський молодіжний центр праці, а також їх представництва в областях. Цього разу до благодійної акції приєдналися представники східних областей України. Це дозволило молодим людям не лише взяти участь у благородній справі, а й долучитися до героїчних сторінок вітчизняної історії, краще її пізнати, відчути душею і розумом.

«Кожного разу, як я приїжджаю у Крути, щемить моє серце, - сказав, звертаючись до учасників акції, заступник голови, керівник апарату облдержадміністрації Володимир Приходько. – Ми повинні пам’ятати подвиг, здійснений на цій землі, об’єднатися навколо національної ідеї і зробити нашу Україну сильною і заможною.»