back

Голова облдержадміністрації привітав працівників митниці з професійним святом

25-06-2009 | 13:51

Сьогодні голова облдержадміністрації Володимир Хоменко взяв участь в урочистих зборах з нагоди 18-ї річниці митної служби України.

У своєму вітальному слові особовому складу Чернігівської митниці Володимир Хоменко, зокрема, зазначив, що сьогодні митна служба України – це збалансована, розгалужена державна структура, укомплектована досвідченими професійними кадрами. Вона не тільки забезпечує захист внутрішнього товарного ринку України та протидіє контрабандному ввезенню товарів на територію країни, а й виконує роль одного з основних наповнювачів державного бюджету.

«Завдяки традиційній співпраці обласної державної адміністрації з керівництвом Чернігівської митниці, ми ведемо спільний пошук вирішення проблем, які турбують митників. Насамперед, вони пов’язані нестабільним фінансуванням», - сказав керівник області.

Викликає стурбованість невідповідність пропускної спроможності пунктів пропуску «Нові Яриловичі» та суміжного білоруського «Нова Гута», що створює постійну напругу на кордоні та зашкоджує іміджу як області, так і всієї держави. Володимир Хоменко запевнив, що облдержадміністрація докладе максимум зусиль до завершення розбудови цього пункту у найкоротші терміни.

Голова облдержадміністрації підкреслив: для області важливим є створення максимально сприятливих умов для виконання Чернігівською митницею фіскальних функцій. Адже значна частина коштів, які направляються митницею до державного бюджету, спрямовуються на дотації вирівнювання місцевого бюджету. Це – кошти, які так необхідні для вирішення економічних та соціальних питань області.