back

Віктор Янукович: Підготовка до ювілею Шевченка перетворилася на всенародний рух

31-10-2013 | 13:42

Святкування ювілею Тараса Шевченка є надзвичайно важливим для всього українського суспільства, наголошує Президент України Віктор Янукович.

На засіданні Громадської гуманітарної ради Глава держави висловив задоволення тим, що підготовка до цієї дати перетворилася на справжній всенародний рух.

«Я дуже задоволений тим, що підготовка до ювілею Шевченка перетворилася на справді всенародний рух, вийшла за рамки планів діяльності урядовців і чиновників», - сказав Віктор Янукович.

На його переконання, це в рази підвищує рівень відповідальності, з якою влада має підійти до цього процесу.

За словами Глави держави, якісної підготовки потребує низка важливих заходів до 200-річного ювілею Кобзаря. Зокрема, це стосується проведення регіональних творчих звітів у Національному палаці мистецтв «Україна», Всеукраїнського шевченківського форуму «Свою Україну любіть», Шевченківського міжнародного літературного конгресу.

Також він звернув увагу на активну роль у цьому процесі обласних державних адміністрацій, які розмістили на своїх офіційних Інтернет-порталах окремі сторінки, присвячені висвітленню робіт із підготовки та відзначення ювілею поета.

«Дуже важливою складовою підготовки заходів є донесення, особливо до нашої молоді, сучасними засобами, насамперед мережею Інтернет, постаті Шевченка та важливості його місця в історії України. Необхідно вдосконалювати цю роботу, оскільки, на мою думку, вона надзвичайно актуальна, з точки зору формування національного інформаційно-культурного простору», - сказав Віктор Янукович.

Він також наголосив на важливості проведення робіт із благоустрою об’єктів, пов’язаних з ім’ям Тараса Шевченка.

Глава держави зауважив, що він вимагає від усіх керівників регіонів у процесі підготовки до ювілею Тараса Шевченка діяти прозоро, публічно, заручившись підтримкою людей.


2014 рік буде особливим для України, оскільки його проголошено Роком Тараса Шевченка. «Ми будемо вшановувати Шевченка не лише 9 березня та 22 травня, а й весь 2014 рік», - сказав Віктор Янукович.

На переконання Президента, слід приділяти увагу не лише внутрішньодержавним заходам, а й популяризації творчості поета серед гостей України.

Віктор Янукович зауважив, що триматиме на особистому контролі виконання всіх доручень та рішень щодо ходу підготовки до ювілею Кобзаря.

Прес-служба Президента України