back

Працівників соціальної сфери області привітали з професійним святом

31-10-2013 | 14:07

Традиційно в першу неділю листопада в Україні своє професійне свято відзначають працівники соціальної сфери.

31 жовтня з цієї нагоди в облдержадміністрації відбулася святкова зустріч першого заступника голови обласної державної адміністрації Миколи Стрільця та заступника голови обласної ради Валентина Мельничука з соціальними працівниками області.

Звертаючись до присутніх з вітальним словом, Микола Стрілець підкреслив, що відзначення на державному рівні Дня працівника соціальної сфери свідчить про високу оцінку відповідальної та благородної праці тих, хто не лише за професійним обов’язком, а за покликом серця присвячують себе служінню людям, які потребують підтримки, особливої допомоги та турботи.

«Президентом України Віктором Федоровичем Януковичем, Урядом поставлено за мету зробити нашу країну сучасною і справедливою державою, де кожна людина повинна бути забезпечена необхідною допомогою. Як наголошує Глава держави, соціальний вимір завжди був і буде пріоритетом у діяльності органів державної влади», - зазначив він.

За словами першого заступника голови облдержадміністрації, наразі в системі органів соціального захисту населення області задіяно більше 5 тисяч працівників. Зокрема, у 26-ти територіальних центрах соціального обслуговування працює біля 3000 осіб, які надають різні види соціальних послуг майже 47-ми тисячам одиноких непрацездатних пенсіонерів. Соціальні працівники забезпечують функціонування 9-ти інтернатних закладів – як для людей похилого віку, так і для хворих з психічними вадами, інвалідів дитинства, інших соціально незахищених категорій громадян.

На даний час органами соціального захисту населення забезпечується реалізація чотирьох регіональних програм.

Микола Стрілець також відзначив, що завдання, які стоять перед соціальною сферою на сучасному етапі, вимагають від кадрів, насамперед, високого професіоналізму та відповідальності, а також якостей, які не вимірюються посадовими інструкціями – щирості, доброти, людяності і повної самовіддачі. Саме такий багатотисячний загін фахівців, на його переконання, працює у цій системі.

«Ваше гідне служіння обраній справі, доброта і милосердя, чуйність і щедрість душі винагороджуються вдячністю і повагою жителів Чернігівщини», - наголосив перший заступник голови облдержадміністрації.

За дорученням голови облдержадміністрації Володимира Хоменка Микола Стрілець привітав працівників соціальної сфери області зі святом, побажав міцного здоров’я, щастя і благополуччя в родинах, невичерпної життєвої енергії, нових успіхів у нелегкій, але такій важливій роботі та з нагоди Дня працівника соціальної сфери вручив кращим представникам цієї професії державні нагороди і відзнаки обласної державної адміністрації.

Від імені голови обласної ради Анатолія Мельника учасників урочистого заходу привітав Валентин Мельничук та вручив відзнаки обласної ради.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації