back

Для безпеки життєдіяльності

17-06-2009 | 15:59

Санітарно-технічний стан підприємств м’ясо-молочної та переробної промисловості розглянула 16 червня обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яку очолює заступник голови облдержадміністрації Олександр Шанойло.

За інформацією обласної санепідемстанції, молочну продукцію в області виготовляють 19 підприємств, м’ясну продукцію - 16 підприємств.В цілому вони підготовлені до роботи у весняно-літній період. Технологічне та холодильне обладнання в робочому стані, на більшості підприємств проведені поточні ремонти виробничих цехів.

Серед недоліків - несвоєчасні ремонти підсобних та побутових приміщень, відсутність модернізації виробництва, порушення рецептур, недостатня кількість складських приміщень для зберігання допоміжних матеріалів, порушення санітарних вимог щодо організації прання санітарного одягу, недотримання кратності контролю за показниками безпеки сировини та готової продукції.

Другим питанням порядку денного на засіданні комісії було детальне обговорення заходів попередження загибелі людей на водних об’єктах Чернігівської області у весняно-літній період 2009 року.

За даними управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації, протягом січня-травня 2009 року на водних об’єктах загинуло 26 осіб, у тому числі 9 дітей (до 18 років).

Значна частина трагічних випадків зумовлена недостатнім облаштуванням пляжів і місць відпочинку на воді, проблемами у створенні сезонних рятувальних постів і медичних пунктів, порушеннями правил безпечної поведінки та купанням в необладнаних для цього місцях тощо.

У результаті обговорення даної проблеми комісія затвердила комплекс організаційних та практичних заходів, спрямованих на попередження загибелі людей на водних об’єктах. Серед них - обстеження й очищення дна пляжів та місць масового відпочинку на воді, забезпечення цих зон наглядною агітацією щодо правил безпечного поводження на воді, створення в місцях масового відпочинку населення поблизу водних об’єктів сезонних рятувальних постів.

Підсумовуючи засідання, Олександр Шанойло зауважив, що всі відповідні служби мають зосередити свої зусилля навколо збереження життя та здоров’я людей.