back

Стан проходження опалювального періоду проаналізували на селекторній нараді

25-10-2013 | 17:06

25 жовтня заступник голови облдержадміністрації Віктор Геращенко взяв участь у селекторній нараді щодо стану проходження опалювального сезону, яку провів Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул.

В нараді також брали участь заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Андрій Білоусов, заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України Сергій Чех.

В ході обговорення розглядались питання проходження опалювального періоду, зокрема щодо виконання заходів по економії природного газу, проведення розрахунків теплогенеруючих підприємств за використаний природний газ, у тому числі шляхом погашення заборгованості фінансовими казначейськими векселями.

Як зазначив Олександр Вілкул, у поточному році в цілому по країні спостерігається тенденція до збільшення добового споживання природного газу у порівнянні з аналогічним періодом за минулі роки. Виходячи з цього, він дав наказ корегувати постачання тепла установам та організаціям з температурними умовами навколишнього середовища.

Віктор Геращенко у своїй доповіді зазначив, що теплом забезпечено всі об’єкти житлово-комунального господарства. Підприємства паливно-енергетичного комплексу працюють у штатному режимі.

Щодо економії природного газу, то область іде шляхом впровадження енергозберігаючих технологій. Також впродовж останніх трьох років простежується тенденція до зменшення споживання природного газу підприємствами та організаціями області — 210 млн. м3 в 2010 році, 207 млн. м3 в 2011 році та в 2012 році 189 млн. м3. Станом на 1 жовтня поточного року природного газу спожито майже на 10% менше ніж за аналогічний період минулого року.

Загальний рівень розрахунків за природний газ становить 209,3 млн грн або 78%. Різниця в тарифах на теплову енергію, що постачалася населенню за 2012-2013 роки, становить 114,6 млн. грн. Попередньо узгоджено з НАК «Нафтогаз України» обсяг різниці у тарифах за 2012 рік у сумі 31,8 млн. грн, триває процедура узгодження та укладення договорів з «Нафтогаз України» на отримання розрахунків.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації