back

Обговорено хід проведення весняної толоки

14-04-2009 | 16:49

Про хід проведення Весняної толоки з озеленення і благоустрою населених пунктів області йшлося на селекторній нараді, яку провів заступник голови облдержадміністрації Олександр Шанойло.

Особливу увагу на нараді було приділено питанню ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ. За даними райдержадміністрацій та міськвиконкомів, на території області нараховується 1043 несанкціонованих сміттєзвалища, з них ліквідовано трохи більше 42%. «На виконання завдання з їх повної ліквідації потрібно максимально залучити організації, установи бюджетної сфери, підприємства житлово-комунального господарства та зробити це до Великодніх свят. Ці роботи потрібно проводити щотижня протягом року, а не тільки під час толоки» - наголосив Олександр Шанойло.

Заступник голови облдержадміністрації акцентував увагу і на забезпеченні виконання робіт з упорядкування військових кладовищ, меморіальних дошок, місць поховань невідомих солдатів, братських могил, меморіалів та обелісків.

Гострим питанням, за словами Олександра Шанойла, є пожежі у лісі та лісопарковій зоні. З метою недопущення пожеж потрібно вжити відповідні заходи, які забезпечили б їх уникнення, докласти всіх зусиль для припинення неконтрольованого випалювання сухої трави.

Не оминули питання щодо залучення громадськості, в першу чергу молоді, студентства до проведення Весняної толоки. Начальник головного управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віктор Геращенко вніс пропозицію започаткувати та провести серед учнів випускних класів акцію по висадженню дерев „Алея випускників”. Це дасть можливість максимально озеленити довкілля, примножити та розширити площі зелених насаджень.