back

Вітання з Днем Конституції

26-06-2009 | 11:17

Шановні жителі Чернігівщини !

Прийміть найщиріші вітання з Днем Конституції – одним з головних державних свят нашої країни.

Проголошуючи тринадцять років тому прийняття Основного Закону, Верховна Рада України закладала підґрунтя розбудови незалежної демократичної держави як повноправної учасниці світового співтовариства.

Закріплені в Конституції норми стали закономірним наслідком багатовікової історії вітчизняного державотворення – з часів «Руської правди» Ярослава Мудрого і Конституції Пилипа Орлика до прийняття Декларації про державний суверенітет України, що стало передумовою утвердження 28 червня 1996 року Основного Закону нашої держави.

Головний Закон суверенної України був покликаний стати реальною і дієвою основою для втілення одвічного прагнення українців жити і працювати у вільній, суверенній країні.

Підсумовуючи пройдений шлях, маємо визнати, що далеко не всі задекларовані в Конституції права стали щоденною реальністю нашого життя. Усвідомлюємо, як багато ще треба працювати всім гілкам влади, щоб люди почували себе захищеними і впевнено дивилися у завтрашній день.

Тільки спільними зусиллями зможемо домогтися, щоб проголошені Конституцією визначальні демократичні засади суспільного розвитку – народовладдя, гуманізм, законність – стали дієвим механізмом щоденного будівничого процесу української держави.

Переконані, що повага кожного громадянина до конституційних норм своєї країни є незаперечною умовою подальшого демократичного розвитку суспільства, його консолідації навколо ідей патріотизму.

Вітаючи Вас зі святом, щиро бажаємо міцного здоров'я, добробуту і затишку в родинах, мудрості і далекоглядності, нових звершень на шляху творення гідного майбутнього українського народу.


Голова обласної
державної адміністрації
В.М. Хоменко
Голова обласної ради
Н.А.Романова