back

Гідне вшанування пам’яті жертв голодоморів – на постійному контролі у керівництва облдержадміністрації

22-10-2013 | 11:40

На цьому наголосив в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика під час засідання робочої групи із підготовки та проведення в області заходів до Дня пам’яті жертв голодоморів та у зв’язку з 80-ми роковинами Голодомору 1932—1933 років в Україні.

За його словами, Президент України Віктор Янукович приділяє належну увагу рівню вшанування пам’яті жертв голодоморів та встановленню історичної правди. У зв’язку з цим, підписано Указ Президента України від 19 серпня 2013 року № 430/2013 «Про заходи у зв’язку з 80-ми роковинами Голодомору 1932—1933 років в Україні».

«Як наголошує Глава держави, цей злочин назавжди змінив хід історії українського народу. Він став одним із найважчих випробувань, що випали на нашу долю. Завдяки вірі у свої сили, любові до України, споконвічному прагненню до свободи та незалежності — ми вистояли, тому наш обов’язок — завжди нести в серцях пам’ять про ті страшні події і зробити все для того, щоб не допустити подібної трагедії у майбутньому», – закликав Юрій Музика.

Про підготовку обласного Плану заходів до Дня пам’яті жертв голодоморів та у зв’язку з 80-ми роковинами Голодомору 1932—1933 років в Україні доповіли керівники та заступники керівників структурних підрозділів облдержадміністрації.

Серед головних подій обласного рівня – жалобний захід біля П’ятницької церкви у м. Чернігові (23 листопада, початок о 15:30), акція «Засвіти свічку пам’яті!» (23 листопада, початок о 16:00).

На завершення засідання Юрій Музика підкреслив, що обласна державна адміністрація докладе максимум зусиль для того, щоб вшанування пам’яті жертв голодоморів відбулося на належному рівні у кожному селі, селищі та місті Чернігівської області.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації