back

Смолинський торфозавод: намітилися позитивні зрушення

15-06-2009 | 16:46

Перспективи розвитку філії „Смолинський торфозавод” ДП „Чернігівторф” обговорили днями в обласній державній адміністрації.

Як наголосила заступник голови облдержадміністрації Наталія Білоус на початку зустрічі, в діяльності філії та державного підприємства накопилося ряд значних проблем. Зокрема, протягом останніх років філія стабільно отримує збитки. Обсяги виробництва зменшуються, існує заборгованість по заробітній платі, по податках і зборах цільових фондів. Ситуація, що склалась на філії „Смолинський торфозавод”, ставить під загрозу забезпечення населення, бюджетних установ та організацій торфобрикетом на опалювальний сезон. Крім того, не вирішується питання про передачу в комунальну власність Смолинської територіальної громади житлового фонду (п'ять двоповерхових будинків на 80 квартир), який перебуває на балансі філії. Тому наразі виникла необхідність проаналізувати стан справ та знайти шляхи виходу з кризи.

Керівник ДП „Чернігівторф” Сергій Вітренко охарактеризував проблеми, що виникли в роботі філії в попередні роки, та розповів про заходи, яких вже вжито за час його керівництва задля налагодження роботи підприємства та погашення заборгованості із заробітної плати.

Він зазначив, що в житлових будинках вже встановлено прилади обліку електроенергії. Залишилося укласти договори на електропостачання між власниками квартир та Чернігівським РЕМ.

За результатами наради прийнято рішення про взяття Чернігівською РДА під контроль передачі у комунальну власність житлового фонду, який перебуває на балансі філії „Смолинський торфозавод”, до комунальної власності Смолинської територіальної громади. Крім того, зокрема, ДП „Чернігівторф” повинне виконати роботи по відведенню земельних ділянок під житловий фонд; скласти акт обстеження житлового фонду, розробити проектно-кошторисну документацію по ремонту напірного каналізаційного колектора.

Головне, що всі сторони налагодженні на співпрацю: і керівництво району і підприємства ,і сільська рада, тож можна сподіватися на позитивне вирішення всіх проблемних питань. Такого висновку дійшли учасники наради.