back

Козацьке свято в м. Батурині

15-06-2009 | 17:30

Керівництво обласної адміністрації та місцевої влади, представники козацтва, широких кіл громадськості 14 червня зібралися разом на великому козацькому святі у колишній гетьманській столиці Батурині. У церкві Воскресіння Господнього на Цитаделі відбулась поминальна литія, яку відслужив керуючий Чернігівською єпархією УПЦ КП, єпископ Чернігівський і Ніжинський Іларіон. Після закінчення литії відбулось покладання квітів до Хреста Героям оборони Батурина. Урочистості продовжились ходою під звуки "Козацького маршу" у виконанні духового оркестру Військово-музичного центру Сухопутних військ Збройних сил України та покладанням квітів біля скульптурної групи "Гетьманська слава", Кургану слави, каплички «Остання Тарасова дорога» та пам’ятника «Скорботна мати-Україна».

На Співочому полі відбувся святковий концерт, який розпочало дефіле музикантів Військово-музичного центру.

З вітальним словом виступили єпископ Чернігівський і Ніжинський Іларіон, заступник голови облдержадміністрації В.Приходько та військовий старшина окремого Прилуцького козацького полку ім. П. Сагайдачного В.Денисенко.

На сцені виступили найкращі творчі колективи та виконавці з обласного центру: духовий оркестр, академічний ансамбль пісні і танцю «Сіверські клейноди» і Чернігівський народний хор обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм, заслужені артисти України В.Гришин та М.Юськов, солістка Київконцерту І.Логінова, солісти філармонійного центру, зразковий театр танцю "Слов'яни" міського Палацу культури, вихованки Чернігівської дитячо-юнацької спортивної школи "Чернігівбуд", аматорські колективи Бахмацького району.

Всі присутні на козацькому святі мали нагоду оглянути виставки майстрів народної творчості навчально-методичного центру культури і мистецтв, осередку Національної Спілки майстрів, Чернігівського обласного історичного музею ім. В.Тарновського «Я козачка твоя» та виставку управління культури і туризму облдержадміністрації «Чернігівщина туристична запрошує».