back

Наша мета - не штрафи і банкрутство, а наведення порядку в економіці України

17-10-2013 | 14:00

На цьому наголосив Голова Антимонопольного комітету України Василь Цушко 17 жовтня, спілкуючись з представниками засобів масової інформації Чернігівщини, у рамках Дня відкритих дверей з питань захисту економічної конкуренції в області.

Василь Цушко підкреслив, що завдання, поставлені Президентом України в Національному плані дій щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010 – 2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» Антимонопольному комітету, будуть виконані. Дослідження ринків послуг з вивезення відходів, підключення об'єктів містобудування до інженерних мереж, ритуальних послуг, надання адміністративних послуг, лікарських засобів, оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення залишаються пріоритетними в роботі комітету у поточному та наступному роках.

За його словами, Чернігівська область має такі ж самі проблеми розвитку конкуренції, як і решта областей країни. Він також зазначив, що у 2014 році територіальним відділенням АМКУ в області будуть перевірені гіпермаркети обласного центру на предмет дотримання антимонопольного законодавства.

Відповідаючи на запитання журналісті щодо зв’язків з громадськістю у системі підрозділів Антимонопольного комітету, Василь Цушко зауважив, що такі заходи, як Дні відкритих дверей, особистий прийом громадян керівниками, виїзні дні-приймальні, видання інформаційного бюлетеня АМКУ, зустрічі з представниками бізнесу та ЗМІ вкотре підтверджують, що комітет працює прозоро та відкрито.

Представники ЗМІ також поцікавилися у Голови АМКУ про монополії в Чернігівській області, засоби впливу на об’єкти господарювання, джерела інформації, що використовуються для виявлення порушень законодавства, ринки послу, які становлять загрозу для держави тощо.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації