back

Обговорені питання підключення об’єктів містобудування до інженерних мереж

17-10-2013 | 14:45

Проблемні питання ринку послуг у сфері підключення об’єктів містобудування до інженерних мереж, електро-газо-, тепло-, водопостачання та водовідведення розглянули учасники засідання «круглого столу», яке 17 жовтня пройшло в обласному центрі під головуванням Василя Цушка, Голови Антимонопольного комітету України. У заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Віктор Геращенко, заступник голови АМКУ Федір Влад, міські голови Чернігова і Прилук - Олександр Соколов та Юрій Беркут, заступник завідувача сектору НКРЕ у Чернігівській області Володимир Титаренко, голова правління ПАТ «Чернігівобленерго» Юрій Бойко, голова правління «Чернігівгаз» Алла Ярова та представники будівельних компаній області.

Звертаючись до присутніх, Віктор Геращенко відмітив високу існуючу вартість підключення до газових мереж, адже це є перешкодою для введення об’єктів будівництва в експлуатацію.

Віктор Геращенко звернув увагу присутніх на необхідність удосконалення правил підключення об’єктів будівництва до газо-, та електромереж та скорочення термінів укладення угод на введення в експлуатацію об’єктів будівництва до 5-ти робочих днів.

Учасники «круглого столу» зазначали, що коло проблемних питань значно звузилося через прийняття відповідної постанови НКРЕ. У той же час, у порівнянні з минулим роком, збільшилась кількість звернень споживачів стосовно регулювання відносин з підключення до енергетичних мереж. Це зумовлено браком коштів, вихідних даних, відсутністю генеральних планів земельних ділянок, наявністю мереж, які не мають власника, термінів оформлення дозвільних документів тощо.

Підсумовуючи, Голова АМКУ Василь Цушко висловив сподівання, що всі проблемні питання щодо підключення до інженерних мереж будівельних об’єктів області будуть вирішені до 1 грудня поточного року.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації