back

Посли іноземних держав відвідали Чернігівську область

15-06-2009 | 17:23

12-13 червня на Чернігівщині перебували Надзвичайні і Повноважні Посли та Почесні консули іноземних держав. До складу делегації, очолюваної в.о. першого заступника міністра закордонних справ України Юрієм Костенком, увійшли керівники іноземних дипломатичних місій з дружинами, представники столичних ЗМІ, а також вітчизняних підприємств.

Мета візиту – ознайомлення з туристичним потенціалом та інвестиційною привабливістю області, розширення співробітництва, поглиблення торгово-економічних зв’язків, обмін інформацією та досвідом, встановлення ділових контактів.

Оглянувши історичні пам’ятки Чернігівщини, вшанувавши пам’ять жертв батуринської трагедії, гості відзначили великий економічний та туристичний потенціал області, висловили готовність сприяти встановленню діалогу між чернігівськими та закордонними діловими колами для подальшої співпраці.

Заступник голови, керівник апарату облдержадміністрації Володимир Приходько під час спілкування з іноземними дипломатами зауважив, що Чернігівська область завжди з радістю прийматиме туристів, забезпечивши їм змістовний і комфортний відпочинок.

Підбиваючи підсумки візиту, Юрій Костенко констатував, що мету досягнуто – представники дипломатичного корпусу одержали нові знання про Україну та її історію, іншу корисну інформацію, яка їх зацікавила. Він також висловив сподівання, що наслідком цієї поїздки будуть конкретні справи.