back

Із засідання Ради регіонів

16-10-2013 | 16:25

Президент України Віктор Янукович наголошує на важливості розвитку необхідної інфраструктури в сільській місцевості. «Якщо ми не будемо вкладати кошти в сільську інфраструктуру, якщо ми не будемо будувати дороги, якщо ми не будемо будувати житло для селян, село не буде розвиватися», - сказав Глава держави під час засідання Ради регіонів у Борисполі Київської області.

Президент звернувся до Міністерства регіонального розвитку, Міністерства агропромислової політики з вимогою спільно розробити програми розвитку інфраструктури села, будівництва житла для людей та об'єктів інфраструктури.

За словами Глави держави, в деяких регіонах є приклади реалізації подібних інфраструктурних проектів. «Але, на жаль, ці приклади поки що поодинокі. А у нас тут повинна працювати система», - зазначив Віктор Янукович.

Президент України Віктор Янукович також наголосив на важливості розвитку фермерських господарств, сімейних ферм та створення мотивацій для них.

Президент зауважив, що нині практично відсутня система мотивацій для фермерів, що призводить до стримування розвитку фермерських господарств і негативно впливає на експортний потенціал країни.

Президент України Віктор Янукович наголосив на необхідності першочергового забезпечення теплопостачання об’єктів соціальної інфраструктури.

«Житловий фонд об’єктів соціальної і культурної сфери, школи, дитячі садки, лікарні, громадські заклади - це найперше завдання, яке ми повинні забезпечити, тобто, завершити планові роботи на об’єктах теплопостачання і сформувати запаси палива», - сказав Глава держави.

За словами Президента, під час підготовки до зимового періоду необхідно врахувати минулорічні недоліки з метою запобігання їх повторенню.


За повідомленням прес-служби Президента України