back

Голова облдержадміністрації зустрівся з новопризначеним директором Чернігівського обласного центру соціально-психологічної допомоги

15-10-2013 | 17:12

15 жовтня голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко зустрівся з Іриною Бреус, яка відповідним розпорядженням голови ОДА призначена на посаду директора Чернігівського обласного центру соціально-психологічної допомоги.

Під час зустрічі очільник області наголосив на пріоритетних напрямках роботи працівників центру, а саме: виконанні доручень Президента Україні Віктора Януковича щодо охоплення соціальними послугами найуразливіших категорій населення та вчасного надання підтримки проблемним сім’ям.

Зокрема, одним з завдань Центру на найближчий період є покращення взаємодії з іншими суб’єктами соціальної роботи — органами місцевої влади, громадськими організаціями, які переймаються соціальним захистом проблемних сімей, різноманітними фондами.

Довідка. Основною метою діяльності закладу є надання соціальних послуг молоді та сім'ям (одному з батьків) з дітьми, які внаслідок стихійного лиха, вчинення стосовно них злочину, насильства (в т.ч. в сім’ї) або реальної загрози його вчинення та за інших причин, потрапили в складні життєві обставини, наслідки яких вони не можуть подолати самостійно.

Центр надає тимчасовий притулок вищезазначеним особам, та, у разі відсутності в них засобів до існування, забезпечує харчуванням. Заклад розрахований на 13 місць. Максимальний термін перебування особи в центрі становить 90 діб.

З початку діяльності на тимчасовому проживанні в центрі перебувала 341 особа (в т.ч. 80 сімей з 119 дітьми), яким було надано близько 36000 соціальних послуг. Кваліфіковані спеціалісти центру (психолог, соціальний педагог, юрист) сприяють в особистісному рості клієнтів, їх працевлаштуванню та навчанню, пошуку житла, оформленні відсутніх документів.

У закладі створені належні умови для тимчасового проживання як одиноким особам так і сім’ям з дітьми.


Прес-служба облдержадміністрації