back

Область готова до сталого проходження опалювального сезону

15-10-2013 | 16:50

Про це повідомив голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко під час всеукраїнської селекторної наради з питань підключення тепла до житлових будинків та об’єктів соціальної сфери, розрахунків за спожитий природний газ, підготовки до роботи в зимових умовах, яку провів Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул.

Володимир Хоменко зазначив, що станом на 15 жовтня в області опалюються всі об’єкти комунального господарства та бюджетної сфери.

Розрахунки за використаний природний газ становлять 82,5%, за електроенергію – 100%.

Запаси палива на осінньо-зимовий період на Чернігівській ТЕЦ становлять 150 тисяч тонн. На інших підприємствах згідно з бюджетними призначеннями забезпечення вугіллям і торфопродукцією складає 73%, дровами – майже 80%.

Також до зими підготовлено спецтехніку та заготовлено планові об’єми посипних матеріалів.

Під час селекторної наради Олександр Вілкул доручив керівникам областей пришвидшити підключення житлових об'єктів до системи опалення та наголосив, що наступного року необхідно активізувати роботу із впровадження енергозберігаючих технологій.

«Саме впровадження енергозберігаючих технологій є головною умовою стабільних тарифів для населення. Ще раз зазначу, що цього року підвищення тарифів не буде», - сказав Віце-прем’єр-міністр.



Прес-служба облдержадміністрації