back

Обговорено питання впровадження прозорих офісів в області

15-10-2013 | 12:30

На виконання завдання Президента України Віктора Януковича щодо забезпечення якісних умов життя населення незалежно від місця проживання на території України відбувається впровадження роботи прозорих офісів у системі соціальної сфери та пенсійного забезпечення України. Такі центри створюються органами виконавчої влади та самоврядування, а перелік послуг, які надаються через центри, затверджуються органом, який цей центр утворив.

Враховуючи той факт, що прозорі офіси соціального спрямування дають можливість оперативного вирішення проблемних питань одразу при зверненні громадян за державними соціальними допомогами, питання впровадження таких центрів на Чернігівщині обговорили учасники наради, яку 15 жовтня провів перший заступник голови обласної державної адміністрації Микола Стрілець.

Відкриваючи нараду, він зазначив, що з 2012 року у м. Вінниця створено і функціонують 3 регіональних адміністративних офіси – філії «Прозорого офісу» соціального спрямування, до складу яких входять Департамент соціальної політики м. Вінниця, управління Пенсійного Фонду України у м. Вінниця, Вінницька обласна дирекція Фонду соціального страхування, відділи Державної реєстраційної служби по м. Вінниця та Вінницькому району.

«Враховуючи досвід міста Вінниці, Міністерством соціальної політики України було проведено Всеукраїнську нараду щодо впровадження на території України роботи прозорих офісів у системі соціальної сфери та пенсійного забезпечення України, на якій обговорили питання щодо перспектив створення та роботи аналогічних центрів в інших регіонах держави», – наголосив Микола Стрілець.

Обговоривши можливість створення прозорих офісів у системі соціальної сфери та пенсійного забезпечення, присутні дійшли висновку, що це питання є достатньо актуальним для Чернігівської області, адже впровадження в області таких центрів забезпечить громадян якісними соціальними послугами, що є одним із пріоритетів соціальної політики України.

За результатами наради Микола Стрілець дав доручення утворити робочу групу для вивчення питань щодо можливості впровадження на Чернігівщині роботи прозорих офісів у системі соціальної сфери та пенсійного забезпечення.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації