back

Гроші виділено – до роботи!

03-07-2009 | 14:25

„За рахунок коштів Стабілізаційного фонду, передбачених для реалізації інвестиційних проектів соціально-економічного розвитку регіонів для Чернігівської області передбачено 46017,1 тис. грн. по 89 об‘єктах. Таких грошей в область не надходило вже давно, тому основне завдання, яке стоїть перед нами – ефективно використати бюджетні кошти та своєчасно ввести об’єкти в дію”, - наголосила заступник голови облдержадміністрації Наталія Білоус, відкриваючи нараду з представниками районів.

2 липня в облдержадміністрації зібралися обговорити яким чином організувати роботу, щоб у максимально короткі терміни, дотримуючись чинного законодавства, в якому останнім часом відбулося ряд суттєвих змін, освоїти виділені кошти. Зокрема, наказом Міністерства регіонального розвитку та будівництва від 16.06.2009 № 239 „Про делегування права здійснення функцій замовника” затверджено перелік установ та організацій, яким делегується право здійснювати функції замовника на виконання робіт з будівництва та реконструкції об‘єктів соціально-економічного розвитку регіонів.

Начальник відділу головного управління економіки облдержадміністрації Микола Силенко зупинився на основних моментах процедури проведення торгів на виконання будівельно-монтажних робіт, тому що більшість об’єктів, на які виділено кошти, підпадає під положення про закупівлю робіт і послуг за державні кошти. Він також зазначив, що існує одна складність: як засвідчив аналіз складу тендерних комітетів, керівному складу більшості з них потрібно пройти навчання та отримати відповідні свідоцтва. Тому в стислі терміни необхідно провести навчання для фахівців тендерних комітетів, щоб можна було розпочинати тендерні процедури.

Які документи потрібно надати до інспекції державного архітектурно-будівельного контролю в області як замовнику, так і виконавцю робіт, щоб отримати дозвіл на ведення робіт розповів начальник інспекції Олександр Рубан. Він заспокоїв присутніх, що нічого складного в процедурі отримання дозволів немає, але без дозволів вести роботи не можна згідно із змінами, внесеними до Закону України „Про планування і забудову територій”, які набрали чинності 14 квітня поточного року.

Начальник управління капітального будівництва облдержадміністрації Анатолій Бойко акцентував увагу присутніх на порядку укладання договорів з Міністерством регіонального розвитку та будівництва України на виконання функцій замовника та системі проведення технічного нагляду за будівництвом.

З урахуванням обговорення готується протокольне рішення наради.