back

У Сеньківці пройшов Міжнародний молодіжний фестиваль «Дружба-2009»

30-06-2009 | 11:30

27 травня у с. Сеньківка Городянського району на кордоні трьох слов’янських держав – України, Росії та Білорусі пройшов традиційний Міжнародний молодіжний фестиваль «Дружба - 2009», господарем якого цього року була Республіка Білорусь.

Учасників та гостей свята біля Монументу Дружби вітали голова Чернігівської обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, голова обласної ради Наталія Романова, губернатор Брянської області Микола Денін, голова

Гомельського облвиконкому Олександр Якобсон та інші.

Звертаючись до присутніх на святі, Володимир Хоменко назвав знаковим те, що всіх біля Монументу Дружби в цей день зібрала молодь, адже 2009 рік оголошено у країнах СНД роком молоді. Він також повідомив, що цей фестиваль включено до переліку загальнодержавних заходів України та є одним з найбільших подій «Тижня української молоді».

«Молоде покоління наших держав формується і живе у нових історичних умовах: демократизація суспільства, прийняття європейських стандартів навчання, широкого доступу до інформації. Вона має можливість вибору у навчанні, активно займатися бізнесом, створювати молодіжні об’єднання та громадські організації. Зростає представництво і роль молоді у державному управлінні.

Віримо, що і для молодого, і для старшого покоління ми спільними зусиллями все зробимо для того, щоб жити у новому, стабільному, багатому і красивому суспільстві», - сказав Володимир Хоменко.

А закінчив свій виступ керівник області словами відомого українського поета Чернігівської землі Станіслава Реп’яха :

Дух радості і щастя розпростерся.

Тепло душі і братньої руки

Сеньківка – символ дружби і братерства

На всі епохи і на всі віки.

Після урочистого мітингу гості фестивалю мали змогу побачити реконструкцію подій Великої вітчизняної війни, а також концертну програму «Молодь-наше майбутнє».