back

Голова облдержадміністрації зустрівся з переможцями Всеукраїнських учнівських олімпіад

27-05-2009 | 14:46

«Приємно відмітити, що когорта майбутньої інтелектуальної еліти нашої області збільшилася», - такими словами голова облдержадміністрації Володимир Хоменко розпочав зустріч з переможцями ІV етапу Всеукраїнських олімпіад з базових навчальних дисциплін та ІІІ етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.

Вітаючи 44 учнів, які здобули для Чернігівщини 45 Всеукраїнських дипломів переможців, керівник області зазначив, що турбота про обдаровану молодь – один з пріоритетних напрямків політики нашої держави, адже саме їй у майбутньому визначати шляхи розвитку вітчизняної науки, економіки, культури та й держави в цілому.

«Кожен з вас – унікальна, неповторна особистість. Тож нехай ваші успіхи додають вам віри в себе, упевненості крокувати життєвими дорогами, надихають вас на нові відкриття і ствердження активної життєвої позиції», - побажав Володимир Хоменко юним ерудитам.

Він також підкреслив: особлива місія сучасної школи – підготовка молоді до активної участі у житті суспільства. Реальним кроком щодо входження вітчизняної системи освіти до європейського освітнього простору є впровадження відповідно до Указу Президента України зовнішнього незалежного оцінювання знань випускників системи середньої загальної освіти.

У минулому навчальному році Чернігівщина увійшла до десятки кращих областей України за результатами зовнішнього незалежного оцінювання. Голова облдержадміністрації висловив упевненість у тому, що і цього року здобутки наших учнів будуть на високому рівні.

«Результати зовнішнього незалежного оцінювання та Всеукраїнських інтелектуальних змагань свідчать як про глибокі знання наших учнів, так і про копітку кваліфіковану працю вчителів, директорів шкіл, органів освіти. Адже недарма говорять, що Бог дає людині іскру таланту, а щоб спалахнуло полум’я – треба багато працювати», - сказав Володимир Хоменко.

Президентом України та Урядом призначено низку стипендій для підтримки обдарованих дітей. В нашій області такі стипендії отримують 3 переможця минулорічних змагань.

Підтримує талановиту молодь і обласна державна адміністрація. Щороку в області виплачується 30 стипендій учням, які мають високі досягнення у навчанні.

Володимир Хоменко привітав учнів із закінченням навчального року та побажав подальших творчих злетів.

«Нехай неперехідними цінностями для вас завжди буде повага до людини та її праці, відчуття гордості за Українську державу, віра в себе, в силу знань, в краще майбутнє України», - підкреслив Володимир Хоменко.

На згадку про зустріч в облдержадміністрації кожен з її учасників отримав «Нову ілюстровану енциклопедію України».