back

Питанням погашення заборгованості варто приділяти ще більше уваги

27-05-2009 | 14:00

На цьому наголосила заступник голови облдержадміністрації Наталія Білоус на засіданні спільної колегії головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації, праці та соціального захисту населення облдержадміністрації, територіальної державної інспекції праці та профспілки працівників АПК щодо дотримання чинного законодавства з питань оплати праці найманим працівникам сільськогосподарських підприємств, яке відбулось сьогодні в Чернігові.

Не зважаючи на суттєве скорочення заборгованості із заробітних плат в аграрному секторі, сума боргу перед селянами Чернігівщини досі перевищує мільйон гривень.

Як зазначив заступник начальника головного управління Олександр Савченко, на початок 2009 року заборгованість складала майже 4,8 млн. гривень. Протягом чотирьох місяців 2009 року завдяки підвищенню активності на аграрних ринках вона зменшилась більше, ніж у три рази — до 1,34 млн. гривень.

За інформацією заступника начальника головного управління статистики в області Геннадія Соловйова, середня заробітна плата по області складає 1385 гривень на місяць, при цьому в аграрному секторі вона майже на 22% менша. Рівень зарплат по районах коливається від понад 1300 гривень у Бобровицькому до 434 гривень — у Новгород-Сіверському.

Як зазначив начальник головного управління агропромислового розвитку Анатолій Максак, питання зарплатних боргів є болючим для селян, оскільки це стосується елементарного життєзабезпечення. І позбутись боргів — першочергове завдання для всіх.