back

На Ічнянщині відбулося літературно-мистецьке свято «Качанівські музи»

07-10-2013 | 07:56

Уже восьмий рік поспіль Чернігівщина зустрічає і дарує на своїй землі мешканцям та гостям справжні шедеври українського мистецтва.

5 жовтня до Національного історико-культурного заповідника «Качанівка», що в Ічнянському районі, з’їхалися майстри мистецтв та художні колективи з усіх куточків області, щоб взяти участь у літературно-мистецькому святі «Качанівські музи». На мистецький фестиваль завітали й поважні гості Міністр культури України Леонід Новохатько, Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко, народні артисти України Тамара Стратієнко та Анатолій Паламаренко, керівництво Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації. Це свято започатковано і проводиться міністерством культури України, Чернігівською облдержадміністрацією та Національним заповідником «Качанівка» з метою вивчення, збереження національних та культурних пам’яток України, пропаганди та популяризації українського мистецтва.

Особливістю цьогорічного фестивалю є те, що він присвячений 200-річчю від Дня народження Т.Г.Шевченка.

«Сьогодні тут на благословенній гостинній, щедрій чернігівській землі стартує проект Міністерства культури України спільно з органами виконавчої влади «Тут стежками ходив Тарас Шевченко». Ми започатковуємо серію мистецьких заходів, присвячених 200-річчю Великого Кобзаря», - наголосив Леонід Новохатько під час урочистого відкриття фестивалю. Він також підкреслив, що проект для всієї України стартує саме на чернігівській землі.

Гості фестивалю мали змогу переглянути концертну програму за участю театру українського фольклору «Берегиня», провідних колективів та окремих виконавців Чернігівщини, а також ознайомитися з виставками творів живопису, декоративно-ужиткового мистецтва, виробів майстрів народних ремесел та оглянути експозиції Палацу.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації