back

На базі Прилуцької ЦМЛ відкрито відділення гемодіалізу

07-04-2009 | 16:28

Надаючи всебічну підтримку розвитку галузі охорони здоров’я, обласна державна адміністрація вирішує питання надання якісної медичної допомоги сільському населенню та вживає заходів щодо наближення спеціалізованої медичної допомоги до мешканців віддалених районів.

На цьому наголосив голова облдержадміністрації Володимир Хоменко під час відкриття відділення амбулаторного гемодіалізу – філії відділення нефрології та гемодіалізу Чернігівської обласної лікарні на базі Прилуцької центральної міської лікарні.

Він зазначив, що відкриття цього відділення дасть можливість проводити гемодіаліз хворим з нирковою недостатністю як з Прилук, так і з п’яти південних районів області.

В нашій області щорічно методом гемодіалізу лікується понад 100 хворих, які тричі на тиждень змушені приїздити з усієї області, щоб отримати сеанс лікування. Адже до цього часу відділення гемодіалізу функціонувало тільки в обласній лікарні, де працює 12 діалізних апаратів у 3-4 зміни.

У Прилуцькій міській лікарні проведено реконструкцію приміщень, на що витрачено 400 тис.грн. бюджетних коштів. У відділенні, яке є філією обласної лікарні, створено 11 робочих місць. Медичний і технічний персонал пройшов відповідне навчання і практичну підготовку.

Як зазначив заступник міністра охорони здоров’я Василь Лазоришинець, ініціатива створення цього відділення на базі саме Прилуцької міської лікарні належала голові облдержадміністрації Володимиру Хоменку і була підтримана Міністерством охорони здоров’я. Функціонування цього відділення забезпечить населення південних районів області високоякісною медичною допомогою на сучасному рівні, покращить якість та тривалість їхнього життя.

За сприяння Міністерства охорони здоров’я України відділення оснащено новітньою діалізною апаратурою, системами для гемодіалізу «Innova» та системою підготовки води. Тут на чотирьох діалізних апаратах зможуть отримувати постійне лікування до 20 хворих.

У відкритті відділення також взяли участь Прилуцький міський голова Юрій Беркут, голова Прилуцької райдержадміністрації Олег Нестеренко, начальник обласного управління здоров’я Володимир Ященко, головний лікар Чернігівської обласної лікарні Микола Романюк, головний лікар Прилуцької міської лікарні Петро Святенко, директор Інституту нефрології Микола Колесник.

Гості побажали здоров’я і благополуччя пацієнтам цього лікувального закладу, а його працівникам – енергії та завзяття, успіхів у відповідальній роботі задля збереження здоров’я і життя людей Поліського краю. У подарунок лікувальний заклад отримав комп’ютер, телевізор та мікрохвильову піч.