back

Щоб мама була поруч

17-09-2010 | 15:18

Теплий осінній ранок 17 вересня ознаменувався в житті Чернігівської виправної колонії № 44, де утримуються жінки, приємною подією – відбулося символічне відкриття оновленого приміщення „Будинку матері та дитини”. Це результат спільного українсько-швейцарського проекту «Жінки та матері з дітьми в ув’язненні». Мета проекту – забезпечення спільного проживання матері з дитиною. Задля цього було реконструйовано та облаштовано будівлю, внесено відповідні організаційно-штатні зміни. Тепер в 11 кімнатах, що мають окремі санвузли, можуть проживати разом із своїми дітьми матері, які прагнуть самостійно доглядати та виховувати своїх чад.

Поздоровити заклад завітали Надзвичайний і Повноважний Посол Швейцарії в Україні пан Георг Цублер, заступник голови Державного департаменту України з питань виконання покарань Микола Ковальчук, начальник Управління із забезпечення взаємодії з Державним департаментом України з питань виконання покарань Міністерства юстиції України Петро Кочерган, заступник голови – керівник апарату Чернігівської облдержадміністрації Микола Стрілець, представники Швейцарського бюро співробітництва в Україні.

Гості оглянули кімнати будинку, які справили приємне враження своєю сучасністю та зручністю. Зокрема пан Посол зазначив, що саме такий рівень помешкань прийнятний для європейських стандартів. Ігрові кімнати обладнані необхідними меблями, яскравими іграшками та наочністю для занять, спальні – зручними ліжечками.

Великою честю і приємністю назвав пан Георг Цублер участь у заході. Адже підтримка заходів, які сприяють виконанню положень Декларації прав людини, є важливою для Швейцарії. На його думку, це не менш важливо й для України на шляху її інтеграції в Європу.

Микола Стрілець, користуючись нагодою, від імені голови обласної державної адміністрації Володимира Хоменка і від себе особисто подякував швейцарській стороні за сприяння в реалізації такого важливого для України і, зокрема Чернігівщини, проекту.

„Приємно бачити відремонтовану і переобладнану будівлю, в якій також створені умови, щоб матері проживали разом з дитиною. Це один з конкретних прикладів запровадження європейських стандартів в життя нашої країни. Незважаючи на те, що жінка потрапила за грати, вона, маючи дитину, перш за все залишається матір’ю. Завдання держави, співробітників установи полягає в тому, щоб допомогти їй виростити та виховати дитину духовно і фізично розвиненою.

Обласна державна адміністрація в подальшому своїм завданням бачить співпрацю з Державним департаментом України з питань виконання покарань щодо зміцнення матеріально-технічної бази закладу”, - зазначив Микола Стрілець.

Також він побажав жінкам терпіння зносити всі тяготи, що випали на їх долю та скорішого повернення до своїх родин.










Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації