back

Вшанування пам’яті Великого Кобзаря

10-03-2011 | 15:48

У ці березневі дні Чернігівщина, як і вся Україна, широко відзначає шевченківські дні.

У районах і містах області проводяться заходи з нагоди 197-ї річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка та 150-х роковин від дня смерті Кобзаря.

Чернігівські театри підготували зустрічі з творчістю Тараса Шевченка: прем’єру ораторії для читців „Гайдамаки” в обласному молодіжному театрі, спектаклі „Мати-наймичка” і „Відьма” в обласному академічному українському музично-драматичному театрі імені Т.Г.Шевченка; музеї та бібліотеки представили тематичні експозиції та виставки, присвячені життю і творчості видатного письменника.

10 березня, у день 150-х роковин з дня смерті Великого Кобзаря, в обласному центрі пройшла низка тематичних заходів. Зокрема, в обласному академічному українському музично-драматичному театрі імені Т.Г.Шевченка відбувся концерт за участю лауреатів Національної премії ім. Т.Г.Шевченка, творчих колективів та окремих виконавців Чернігівського музичного училища імені Л.М.Ревуцького, до підніжжя пам’ятника Тарасу Шевченку на Валу покладено квіти.

У заходах взяли участь голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, перший заступник голови обласної ради Іван Коробка, секретар Чернігівської міської ради Олег Шеремет.

























Прес-служба облдержадміністрації