back

Ще чотири угоди про партнерство за Програмою розвитку ООН підписано на Чернігівщині

03-04-2009 | 17:03

Як вже повідомлялося, в області за підтримки облдержадміністрації та обласної ради розгорнута робота по реалізації проекту ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду".

Активна фаза реалізації Проекту в Чернігівській області розпочалася навесні 2008 року після проведення конкурсного відбору районів на участь в Проекті.

Згідно з рейтингом були визначені 8 пілотних районів: Коропський, Щорський, Срібнянський, Ріпкинський, Менський, Борзнянський, Корюківський, Куликівський та 4 райони, які поставлені в резерв – Варвинський, Бахмацький, Козелецький, Чернігівський.

У кожному з 8 районів відібрані по 5 сільських рад для участі в Проекті.

Найбільш активні з них уже почали вирішувати свої актуальні проблеми із залученням коштів від спільного проекту ЄС/ПРООН.

3 квітня в обласній державній адміністрації чотири громадські організації Коропського, Менського, Корюківського та Борзнянського районів підписали угоди про партнерство з проектом ЄС/ПРООН „Місцевий розвиток, орієнтований на громаду”.

З підписання угод між громадами сіл та ПРООН розпочинається реалізація Проектів у чотирьох населених пунктах:

- с.Носелівка Борзнянського району;

- с. Феськівка, Менського району;

- смт Понорниця, Коропського району;

- с. Козилівка, Корюківського району.

Зокрема, в с. Носелівка та с. Козилівка передбачається заміна віконних блоків у місцевих школах, що дозволить значно зменшити витрати на їх опалення.

Нагальна проблема в с. Феськівка Менського району, яка буде вирішуватись завдяки Проекту, – ремонт та оснащення фельдшерсько-акушерського пункту, в смт.Понорниця Коропського району – відновлення вуличного освітлення.

Представник команди управління Проекту Олег Баранецький розказав про перспективи діяльності на теренах Чернігівщини. Він наголосив, що без принципу партнерства, на якому базується Проект, результату годі й очікувати. Тож районам доцільно вибудувати конструктивну схему співпраці.

Асистент проекту Владислав Сила провів презентацію, яка проілюструвала, що вже зроблено в області та заплановано на найближчу перспективу.

„Тим, хто прагне щось змінювати, вдосконалювати й допомагати хочеться!” – наголосила на завершення зустрічі заступник голови облдержадміністрації Наталія Білоус. Вона закликала представників районних державних адміністрацій активізувати на місцях роботу по залученню громад до участі в Проекті. Адже це реальний шанс спільно вирішити болючі проблеми і його не можна втрачати.