back

У центрі уваги – операції з металобрухтом

24-03-2009 | 10:59

20 березня в.о. голови облдержадміністрації Наталія Білоус провела засідання обласної комісії з питань контролю за здійсненням операцій з металобрухтом.

Про дотримання суб’єктами господарювання, які здійснюють діяльність із заготівлі та переробки металобрухту чорних та кольорових металів, вимог природоохоронного законодавства в сфері поводження з небезпечними відходами заслухали інформацію заступника начальника Державної екологічної інспекції в області Юрія Резніченка.

За його словами, під час перевірок порушення встановлені майже на кожному другому об’єкті. Найпоширеніше – забруднення навколишнього середовища. Як позитив, Юрій Миколайович відмітив той факт, що на всіх об’єктах, де ведеться заготівля метелабрухту, є прилади радіаційного контролю, але регулярність їх використання він поставив під сумнів.

Про те як дотримуються суб’єктами господарювання вимоги безпеки при транспортуванні, зберіганні та експлуатації балонів зі скрапленими і стисненими газами та при виконанні навантажувально-розвантажувальних робіт вантажопідйомними кранами розповів начальник відділу організації державного нагляду та управління охороною праці територіального управління Держгірпромнагляду Микола Столинець.

Він зупинився на характерних порушеннях правил безпеки, які все ж таки мають місце, незважаючи на вжиті заходи. Та зазначив, що нещасних випадків в минулому році на підприємствах, на щастя, не було. На його думку, цьому сприяла налагоджена система перевірок.

Також на засіданні проаналізували виконання протокольних рішень обласної комісії з питань контролю за здійсненням операцій з металобрухтом.