back

Область готова до опалювального сезону

30-09-2013 | 16:02

30 вересня Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул провів селекторну нараду, на якій підбили підсумки підготовки регіонів до опалювального сезону. Від Чернігівщини участь у селекторі взяв заступник голови облдержадміністрації Віктор Геращенко.

Звертаючись до присутніх, Олександр Вілкул зазначив, що у 14 регіонах вже розпочато опалювальний сезон. За даними Укргідрометцентру на цьому тижні середньодобова температура повітря буде нижчою за 8 градусів по Цельсію три доби поспіль у 20-ти регіонах, у тому числі і в Чернігівській області. Тому, Віце-прем’єр-міністр України поставив завдання розпочати опалювальний сезон в цих регіонах раніше, ніж 15 жовтня.

«До 5 жовтня усі заклади соціальної сфери повинні бути забезпечені теплом в усіх регіонах», - сказав він.

Олександр Вілкул також зазначив, що за прогнозами Гідрометцентру, погода взимку буде мінливою, з чергуванням періодів похолодання та періодів потепління.

«Необхідно вжити всіх необхідних заходів для забезпечення людей теплом, для забезпечення стабільності проходження опалювального сезону. Це завдання треба виконати – під персональну відповідальність керівників регіонів. Влада має бути готова оперативно реагувати на погіршення погодних умов. Необхідно зробити максимум для недопущення в цьому опалювальному сезоні аварій», - наголосив він.

Доповідаючи, про стан готовності житлово-комунального господарства області, об’єктів соціальної сфери до зими, Віктор Геращенко зазначив, що Чернігівщина на 100% готова до опалювального сезону. На 1 жовтня буде включено опалення в установах бюджетної сфери – лікарнях, навчальних закладах, школах та дитсадках.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації