back

Сімейний затишок – кожній дитині

30-09-2013 | 08:01

У рамках заходів з нагоди Дня усиновлення, який відповідно до Указу Президента України від 27.11.2008 № 1088 щорічно відзначається 30 вересня, в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика зустрівся з усиновителями, опікунами, піклувальниками, прийомними батьками.

«Розвиток сімейних форм виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, підтримка сімей, у яких вони виховуються, зменшення кількості таких дітей в інтернатних закладах є одним із головних завдань державної політики в галузі захисту прав дитини, визначив Президент України Віктор Янукович у нових соціальних ініціативах «Діти – майбутнє України», – наголосив Юрій Музика.

За його словами, на Чернігівщині щороку зменшується кількість дітей, що втрачають батьківську опіку, запроваджено соціальну підтримку сімей з дітьми. На сьогодні 400 дітей знайшли любов і турботу, материнське тепло і батьківське щире слово в прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу, ще 1603 дитини знаходиться під опікою, піклуванням. Загалом, протягом останніх п’яти років в області нашими співвітчизниками усиновлено 203 дітей.

За дорученням голови обласної державної адміністрації Володимира Хоменка Юрій Музика привітав всіх усиновителів, прийомних батьків, батьків-вихователів, опікунів, піклувальників зі святом, подякував за відкриті до дітей серця, любов і душевне тепло та вручив їм відзнаки облдержадміністрації.

У свою чергу прийомні батьки подякували Главі держави, голові обласної державної адміністрації, працівникам служб у справах дітей та соціальних служб за ту допомогу і підтримку, яка надається сім’ям та дітям.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації