back

Прес-конференція голови облдержадміністрації Володимира Хоменка

26-09-2013 | 17:28

Традиційне спілкування очільника області Володимира Хоменка зі ЗМІ відбулось 26 вересня в облдержадміністрації. Поставити свої запитання приїхали журналісти обласних, районних та центральних засобів масової інформації.

Журналістка обласного телебачення поцікавилася ходом збиральної кампанії на Чернігівщині. Володимир Хоменко відповів, що за останніми підрахунками в області планується зібрати 3 млн тонн врожаю, але, незалежно від планів, погода вносить свої корективи. «Складна ситуація склалася із збиранням соняшника. Лишилось 130 тис. га незібраного врожаю. Погода говорить про те, що будуть втрати, можливо більші, ніж ми очікуємо», — зазначив голова облдержадміністрації.

Редактор обласного радіо Віктор Попок запропонував дати оцінку стану дошкільної освіти в області. «Дошкільна освіта — це ключове питання у нових соціальних ініціативах Президента України. На виконання даних ініціатив та у рамках виконання обласної Програми розвитку дошкільної освіти на 2011—2017 роки планується відкрити 90 дитячих садків. Вже відкрито 52 таких заклади, ще 13 планується відкрити у цьому році. На Чернігівщині спостерігається позитивна тенденція охоплення дітей дошкільним вихованням. Якщо у 2010 році таких дітей було 24 тис, то у цьому році — 29,7 тис. дітей», — сказав Володимир Хоменко.

Також журналісти цікавилися особистою думкою Володимира Хоменка з приводу 100 млн кредиту на освітлення Чернігова, зацікавленістю іноземних інвесторів аграрним сектором, перспективами введення житла ПАТ «Домобудівник» тощо.

Представників ЗМІ турбували питання готовності області до цьогорічного опалювального сезону. «Цього року ми підготовлені до зими ще краще, ніж торік. Вже опалюються пологовий будинок і дитячі лікарні. У найближчому майбутньому будуть підключені інтернати і дитячі садки. Погода цього року диктує свої правила, але ми до цього готові. Не будемо чекати середини жовтня, а вже до 5 числа буде увімкнено опалення у окремих закладах», — наголосив очільник області.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації