back

Забезпечити доступ кожної дитини до дошкільної освіти

23-09-2013 | 17:00

Таке завдання ставить Президент України Віктор Янукович перед органами виконавчої влади в рамках реалізації нових соціальних ініціатив «Діти-майбутнє України». Для його виконання протягом 2013-2014 років необхідно розширити мережу дошкільних навчальних закладів. Про це зазначив в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика 23 вересня під час засідання робочої групи «Розвиток гуманітарної сфери» Регіонального комітету з економічних реформ, на якому розглянули стан виконання в області соціальних ініціатив Президента України з розширення мережі дошкільних навчальних закладів та забезпечення доступу кожної дитини до дошкільної освіти.

За словами Юрія Музики, з метою забезпечення здобуття дітьми якісної дошкільної освіти затверджені нові штатні нормативи для дошкільних навчальних закладів, якими передбачено, зокрема, посади медичної сестри з дієтичного харчування, соціального педагога для здійснення соціально-педагогічного патронату, інструктора з фізичної культури, практичного психолога, медичних працівників відповідно до профілю закладу.

Розроблено також програму розвитку дітей старшого дошкільного віку «Впевнений старт», яка з урахуванням кращого досвіду пропонує оновлений зміст роботи з дітьми, націлює педагогів і батьків на особистісний розвиток дітей за основними напрямами.

Перебудовується і навчально-виховний процес на засади розвиваючої педагогіки, спрямованої на раннє виявлення потенціалу (задатків) у дітей та їх найбільш повне розкриття з урахуванням вікових та психологічних особливостей.

На думку Юрія Музики, не менш важливим на сьогодні є створення оптимальних організаційно-педагогічних, санітарно-гігієнічних, навчально-методичних і матеріально-технічних умов для функціонування навчальних закладів.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації