back

Аграрії Чернігівщини готуються до посівної

18-03-2009 | 14:22

Чернігівська область має достатні умови для того, щоб якісно і вчасно розпочати весняно-польову кампанію.

Про це повідомив заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Шанойло на семінарі-нараді з начальниками управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій, який відбувся 17 березня у м.Чернігові.

„На сьогоднішній день стан озимих культур на полях області задовільний, вологи в ґрунті достатньо, маємо 114% до потреби якісного насіннєвого матеріалу, на перший час є запас пального,” — сказав Олександр Михайлович.

У той же час на нараді зазначалось, що нестача обігових коштів, у тому числі через неможливість одержати кредити, значно обмежує діяльність аграріїв напередодні посівної. Поки що невирішеним залишається питання придбання необхідної кількості мінеральних добрив та паливно-мастильних матеріалів, якими на даний момент сільськогосподарські підприємства Чернігівщини забезпечені лише частково.

Але попри серйозні фінансові труднощі, аграрії налаштовані шукати вихід з нинішньої непростої ситуації і вдало провести посівну кампанію.

На нараді також розглядались питання щодо виконання програми соціально-економічного розвитку агропромислового комплексу в першому кварталі, насамперед мова йшла про використання незадіяних резервів та недопущення зниження валових показників.

Область має високий аграрний потенціал, тому навіть за умови економічного спаду в країні не варто збавляти темпи, а навпаки направити всі зусилля на розвиток сільськогосподарської галузі.