back

Засідання комісії з питань санації та банкрутства підприємств

11-03-2009 | 17:25

11 березня заступник голови облдержадміністрації Наталія Білоус провела засідання комісії з питань санації та банкрутства підприємств.

Про роль та участь обласного сектору з питань банкрутства в реалізації державної політики стосовно відновлення платоспроможності або банкрутства підприємств присутніх поінформував завідувач обласного сектору з питань банкрутства Анатолій Рідзель. Він, зокрема, зазначив, що протягом 2008 року порушено провадження по 216 справах про банкрутство, у яких заявники ДПІ – 109 (50%), ПФУ – 56 (26%).

У 2008 році закінчено 266 справ про банкрутство, з них 235 із затвердженням ліквідаційного балансу, 4 справи закінчені із задоволенням вимог кредиторів, відносно чотирьох суб'єктів господарювання справи про банкрутство припинені із затвердженням мирових угод.

Станом на 01.01.2009р. в господарському суді області знаходиться на розгляді 172 справи про банкрутство, з них: 13 – в розпорядженні майном, 4 – процедурі санації, 155 – ліквідації.

Заступник начальника головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Володимир Кочерга нагадав, які права мають колишні члени колективних сільськогосподарських підприємств при ліквідації підприємств-правонаступників КСП. На його думку, питання банкрутства сільськогосподарських підприємств є дуже важливими, оскільки останнім часом поширились випадки реалізації ліквідаторами без належних правових підстав майна, що знаходиться на балансах збанкрутілих сільськогосподарських підприємств, але не є їх власністю.

Йшлося на засіданні про хід ліквідаційної процедури ВАТ „Щорський електромеханічний завод” та перспективи її завершення. Про проблеми, які виникають у ході процедури, та шляхи їх вирішення розповіли ліквідатор ВАТ „Щорський електромеханічний завод” Світлана Рязанова та головний державний податковий інспектор ДПІ в Щорському районі, голова комітету кредиторів Віталій Кусий.

За результатами засідання комісії дано відповідні протокольні доручення.