back

Володимир Хоменко з робочим візитом відвідав Прилуки

27-10-2010 | 16:52

27 жовтня голова облдержадміністрації Володимир Хоменко перебував з робочою поїздкою у м. Прилуки, де, зокрема, відвідав Прилуцьку гімназію №1, зустрівся з колективом та громадськістю міста. Привід цьому був приємний – зроблено вирішальний крок в напрямку реалізації питання будівництва нового приміщення гімназії.

Під час зустрічі відбулася презентація проекту будівництва другого корпусу гімназії №1. Це буде сучасна школа із усіма атрибутами сучасності, такими, як актова та спортивна зали і плавальний басейн, про необхідність функціонування якого у Прилуках говорять впродовж останніх 25 років. Остання школа була побудована у Прилуках у 1986 році. І відтоді скільки не ставилось питання будівництва нової школи, воно не вирішувалось.

Прилуцький міський голова Юрій Беркут висловив подяку голові облдержадміністрації Володимиру Хоменку, який особисто контролював кожен крок, кожен етап підготовки до початку будівництва.

- Приємно, - відмітив керівник області, - що колектив гімназії продовжує і примножує колишні добрі традиції цього славного закладу... Я радий, що мер міста профінансував виготовлення проектно-кошторисної документації, і зараз ми можемо приступити до початку будівництва другого корпусу гімназії №1. І на сьогодні ми даємо фінансування. У цьому році почнемо роботи по цокольній частині – фундаменту, наступного року продовжимо роботи і плануємо у 2012 році ввести корпус у дію. Підтвердженням цього є те, що під час візиту до Чернігова Прем’єр-міністра України Миколи Яновича Азарова одним із питань, які обговорювались, було питання добудови гімназії у Прилуках. Прем’єр підтримав наші пропозиції і дав доручення відповідним міністерствам включити фінансування добудови у бюджет наступного року...

-Єдине прохання, – наголосив Володимир Хоменко, - щоб це була не просто новобудова, а сучасна будівля із таким же сучасним обладнанням, яке б відповідало сучасним навчальним технологіям. Належить створити такі умови, щоб випускники гімназії здобували освіту, яка б давала можливість продовжувати навчання у будь-якому навчальному закладі не лише на теренах України, а усього світу.

Голова облдержадміністрації вважає, що першочерговим завданням є розвиток бюджетних галузей, передусім освіти, що стосується не лише гімназії №1, а й інших навчальних закладів, зокрема дошкільної освіти. “Дитина повинна іти до школи підготовленою”, - зауважив він.

Серйозної уваги потребує поліпшення медичної галузі Прилук, які, на думку Володимира Хоменка, є центром південного регіону області. Це, насамперед, покращення матеріально-технічної бази центральної міської лікарні, послугами якої після оптимізації медичної мережі користуватимуться усі жителі південних районів Чернігівщини.

З огляду на ті події, що відбулись на очисних спорудах, не менш серйозного підходу вимагає реконструкція та розширення усієї систем очисних споруд, поліпшення системи вивезення та утилізації і переробки побутових відходів.

Окреслив голова облдержадміністрації і коло інших актуальних першочергових питань, які належить вирішувати і які, на його переконання, розв’язуватимуться уже в наступному році: збереження та очищення Удаю, фінансування дорожньої галузі та ремонту доріг, розвитку культурно-мистецького життя регіону.

Володимир Хоменко вважає, що розвиток економіки міста – базова похідна до поліпшення життя його людей. Тому завдання депутатського корпусу і керівника міста – відродження виробництва, особливо на Південній промзоні, передусім заводу “Білкозин” та м’ясокомбінату, а у питанні інвестицій – залучення ефективного інвестора для облаштування транспортного терміналу на базі колишнього військового містечка, аби дати серйозний поштовх до всебічного розвитку Прилук. “Я думаю, що у Прилук – прекрасне майбутнє”, - на такій оптимістичній ноті закінчив свій виступ керівник області.

Наостанок кращі учні школи посвятили В.Хоменка у почесні гімназисти Прилуцької гімназії №1.











Григорій КАЛІШ.
Фото Тараса МАТВІЄНКА.