back

Чернігівська область передала Київщині Всеукраїнську естафету пам’яті «Слава визволителям України»

23-09-2013 | 10:10

Протягом вересня символи естафети пам’яті «Слава визволителям України» передавали населеним пунктам Чернігівської області. 21 вересня у день 70-річчя визволення міста Чернігів від фашистських загарбників в урочистій обстановці відбулася передача Всеукраїнської естафети пам’яті Київщині.

До складу чернігівської делегації увійшли заступник голови облдержадміністрації Віктор Геращенко, перший заступник голови обласної ради Іван Коробка, перший заступник голови Чернігівської обласної організації ветеранів Микола Тимченко, представники Козелецької райдержадміністрації та ветерани Великої Вітчизняної війни.

Урочистості з нагоди естафети пам’яті «Слава визволителям України» пройшли у броварському міському культурному центі «Прометей», і саме тут відбулася передача Київській області штандарту Першого Українського фронту.

Віктор Геращенко привітав присутніх від імені голови обласної державної адміністрації Володимира Хоменка та зазначив: «70 років минає відтоді, як багатостраждальна українська земля була звільнена від фашистських загарбників. З того часу виросло не одне покоління українців, які, на щастя, не чули вибухів війни, не втрачали на ній своїх рідних і близьких. Та це не означає, що подвиг воїнів Великої Вітчизняної забутий, що слава їх потьмяніла. Сьогоднішня непересічна подія — яскраве тому свідчення. Всеукраїнська естафета пам’яті «Слава визволителям України» — це лише одна ланка в ланцюгу народної пам’яті. І кожен з нас має зробити все від нього залежне, щоб цей ланцюг не розсипався, щоб не перервався зв’язок поколінь».

Також із вітальним словом до присутніх звернулися Іван Коробка та Микола Тимченко.

Учасники заходу вшанували пам'ять загиблих воїнів хвилиною мовчання і поклали квіти до підніжжя пам’ятника загиблим броварчанам. А виступи Академічного ансамблю пісні і танцю Державної Прикордонної Служби України та хореографічних колективів міста додали усім присутнім особливого урочистого настрою.

Гідне вшанування подвигу героїв Великої Вітчизняної війни, збереження історії Перемоги – це фундаментів патріотичного виховання, що зміцнить зв'язок ветеранів з молодим поколінням. Президент України Віктор Янукович наголошує, що святкування 70-річчя визволення України та Великої Перемоги має об’єднати український народ навколо спільних цінностей і здобутків, спільної пам’яті про мільйони жертв Великої Вітчизняної війни.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації