back

Централізованому водопостачанню м. Чернігова 130 років

20-09-2013 | 16:26

20 вересня в Чернiгiвському обласному фiлармонiйному центрі фестивалiв та концертних програм відбулися урочистості, присвячені 130-річчю діяльності КП «Чернігівводоканал».

Колектив, ветеранів підприємства з ювілеєм привітав заступник голови облдержадміністрації Віктор Геращенко.

Від імені голови облдержадміністрації Володимира Хоменка та від себе особисто він побажав усім міцного здоров’я, фінансової стабільності, успіхів у роботі.

Чернігівський водоканал також привітали генеральний директор Асоціації «Укрводоканалекологія» Сергій Потьомін та Чернігівський міський голова Олександр Соколов.

По завершенню офіційної частини відбувся святковий концерт.

Довідково: Протягом багатьох років КП «Чернігівводоканал» грає ключову роль в комунальній інфраструктурі міста.

І сьогодні, не дивлячись на кризові проблеми, підприємство виходить на нові рубежі та ставить перед собою великі задачі. Воно одним із перших в Україні долучилось до участі у проекті Світового банку «Розвиток міської інфраструктури», що дало можливість реалізувати за п'ять років кілька ефективних проектів загальною вартістю 23 млн. доларів США. Вперше в Україні було здійснено комплексну модернізацію всіх насосних станцій водопостачання, реконструйовано п'ять насосних станцій каналізації, здійснено заміну частини зношених магістральних водопроводів та вперше в Україні санацію водогонів методом «панчохи». Також, замінено парк землерийної та автомобільної техніки. За останні роки збудовано три черги нового напірного каналізаційного колектора, виконано значний обсяг робіт із реконструкції очисних споруд.

Високий професіоналізм та виробничий потенціал підприємства дозволять і в подальшому сприяти підвищенню якості життя чернігівців.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації