back

Голова облдержадміністрації наголошує на необхідності поглиблення взаємодії між органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування та правоохоронними органами

18-09-2013 | 18:32

Стабільне та ефективне функціонування правоохоронних органів у системі органів виконавчої влади є необхідною умовою захисту конституційного ладу, забезпечення законності і правопорядку, дотримання прав і свобод людини.

На цьому голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко наголосив під час координаційної наради, на якій обговорено стан ефективності взаємодії правоохоронців у сфері профілактики та протидії злочинності і корупції. У нараді взяли участь голова обласної ради Анатолій Мельник, керівники правоохоронних органів області, прокурори районів.

Провів нараду прокурор області Максим Говоруха. Він, зокрема, зазначив, що вжитими спільними заходами, щодо виконання покладених завдань, вдалося не допустити погіршення стану злочинності на Чернігівщині. Водночас ефективність роботи правоохоронних органів задля зміцнення законності та правопорядку в області ще не повною мірою відповідає вимогам сьогодення і потребує подальшого удосконалення співпраці.

Як зауважив очільник області, від злагодженої взаємодії у поточній діяльності правоохоронних органів значною мірою залежить успішність реалізації в регіоні президентської Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентноспроможна економіка, ефективна держава».

«Головною метою реформаційних перетворень, що відбуваються в країні за ініціативою Президента України Віктора Януковича, є створення потужної конкурентноздатної вітчизняної економіки і, як наслідок, покращення якості життя наших громадян. Однією з визначальних умов досягнення цієї мети є реалізація завдань, поставлених Главою держави у сфері профілактики та протидії злочинності», - наголосив Володимир Хоменко.

Для покращення в регіоні роботи з профілактики та протидії злочинності, поліпшення взаємодії правоохоронних органів з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування за ініціативою обласної державної адміністрації розроблена та затверджена на сесії обласної ради обласна «Комплексна програма профілактики правопорушень на 2011-2013 роки».

На переконання голови облдержадміністрації, ефективність цієї роботи значною мірою залежить як від організації плідної співпраці між усіма правоохоронними органами, так і від їх взаємодії з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування.

За його словами, попри існуючі приклади такої співпраці на теренах області, цей напрямок потребує подальшого удосконалення. Зокрема, це стосується організації просвітницької роботі в закладах освіти, попередження розповсюдження наркоманії, роботи з неблагополучними сім’ями, профілактики злочинності серед неповнолітніх, попередження злочинів стосовно соціально незахищених верств населення.

«Обласна держадміністрація приділяє постійну увагу питанням забезпечення законності та правопорядку на території області. На нарадах за участю керівників правоохоронних органів опрацьовуємо елементи взаємодії на різних напрямках правоохоронної діяльності.

А працювати ще є над чим. Аналіз стану правоохоронної роботи показує, що в області залишаються проблемними питання захисту конституційних прав і свобод громадян.

Виступаючи на церемонії складення присяги суддям у липні цього року, Президент України наголосив: «Потрібно спростити доступ громадян до механізму захисту своїх прав». На це і має бути спрямована наша подальша співпраця. Для вирішення цих питань необхідно поглиблювати взаємодію між органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування та правоохоронними органами», - наголосив Володимир Хоменко.

Координаційна нарада прийняла рішення, спрямовані на активізацію роботи, покращення взаємодії правоохоронних органів, органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, у сфері боротьби зі злочинністю та корупцією в регіоні.

На нараді також обговорене питання додержання законодавства щодо стягнення єдиного та страхових внесків на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Як зауважив Володимир Хоменко, якісне та ефективне вирішення питання наповнення та раціонального використання коштів Фонду соціального страхування можливо лише за умови спільної системної роботи органів влади та контролюючих органів на упередження порушень закону у бюджетній сфері та своєчасної сплати соціальних внесків.


Прес-служба облдержадміністрації