back

В області видано 36 пільгових кредитів для забезпечення житлом громадян

17-09-2013 | 12:20

На Чернігівщині продовжується реалізація соціальних ініціатив Президента України, спрямованих на покращення житлових умов громадян. Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Віктор Геращенко 17 вересня під час наради з питань налагодження державно-приватного партнерства в реалізації держаних житлових програм.

Так, програмою «Доступне житло» з початку року в області скористалось 7 осіб. Сума державної підтримки становить 636,9 тис. грн.

За програмою «Молодіжного житлового кредитування» в області видано 3 кредити на суму 1306,7 тис. грн. Ще 3 договори на отримання кредиту знаходяться на розгляді.

За програмою здешевлення вартості іпотечних кредитів в цьому році вже укладено 26 договорів на загальну суму 4852,4 тис. грн. Ще 7 заяв наразі опрацьовуються у банках.

Всього, за словами директора Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Анатолія Ярошевського, за консультацією щодо умов кредитування з початку року звернулося понад 560 громадян.

Підсумовуючи, Віктор Геращенко наголосив на необхідності більш плідної співпраці органів влади, забудовників та представників фінансових установ, для виконання завдань Глави держави та поліпшення житлових умов громадян.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації