back

У Чернігові вшанували пам’ять українського письменника та громадського діяча Михайла Михайловича Коцюбинського

17-09-2013 | 11:50

17 вересня виповнюється 149-а річниця від дня народження українського письменника, безсумнівно талановитого педагога та громадського діяча Михайла Коцюбинського. За традицією цього дня до його могили, що на Болдиній горі у Чернігові прийшли в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика, заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, секретар Чернігівської міської ради Олег Шеремет, представники плеяди сучасних літераторів, учнівська молодь, громадськість, щоб вшанувати пам'ять цієї неповторної особистості, людини, творча спадщина якої назавжди увійшла до скарбниці національної літератури.

Учасники заходу поклали квіти до могили М. Коцюбинського та його дружини В. Коцюбинської. У виконанні заслуженого артиста України, лауреата обласної премії ім. М. Коцюбинського Володимира Банюка прозвучали уривки з творів письменника «З глибини» і «Хвала життю».

«Скільки би часу не минуло, літературні здобутки митця залишаються прекрасною перлиною художнього відтворення дійсності, а теми його оповідань, в яких відчувається особливе, неповторне звучання правди та краси, актуальними для кожного з нас. Цей полум’яний патріот відкрив світові рідний край у величі душі й багатстві традицій, залишивши по собі твори, що розповідають нащадкам правду про його сучасників», - наголосив Юрій Музика у своєму виступі.

Він виразив переконання, що світлі прагнення митця, його сподівання свідомого громадянина на побудову кращого суспільного буття, думки про майбутнє держави, що знайшли своє втілення в його активній творчій діяльності та громадянській позиції, передаються і надалі передаватимуться наступним поколінням.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації