back

Презентація інноваційного проекту державної служби зайнятості “Профорієнтаційний термінал”

19-02-2009 | 11:21

З метою допомогти молодим людям усвідомлено вибрати професію державною службою зайнятості був розроблений програмно-апаратний комплекс «Профорієнтаційний термінал», презентацію якого було проведено 18 лютого у школі № 33 Чернігівською обласною службою зайнятості.

На презентації були присутні в.о. голови Чернігівської облдержадміністрації Наталія Білоус, секретар міськради Олег Шеремет, начальник управління освіти і науки ОДА Анатолій Заліський, директор ОЦЗ Лідія Падалка, начальник управління освіти міськради Володимир Купріяненко, директори та заступники директорів шкіл міста.

Перші 18 профорієнтаційних терміналів уже встановлені у загальноосвітніх навчальних закладах м. Чернігова. У їх числі - 2 школи-інтернати: для дітей-сиріт та дітей-інвалідів із зниженням гостроти зору.

Відтепер школярі мають більше можливостей щодо отримання потрібної і корисної інформації про світ професій. Цей проект – сучасна форма професійної орієнтації молоді, яка надає можливість детальніше ознайомити користувачів терміналу з інформацією про різні професії, їхню затребуваність на ринку праці у всіх регіонах країни, можливості кар’єрного росту в тій чи іншій спеціальності, навчальні заклади, де готують фахівців обраного профілю тощо. А також рекомендації для тих, хто хоче працювати за кордоном, як не стати жертвою насильства тощо.

Простота користування, доступність викладу інформації, відеоілюстрування приваблюють учнів різного віку. Термінал оснащений різноманітною пізнавально-мотиваційною та розважально-ігровою інформацією. Його зміст розрахований на три категорії користувачів: для учнів, вчителів та батьків. Серед матеріалів є психологічні експрес-методики для самотестування, скориставшись якими учні отримають поради щодо професій та напрямків побудови професійної кар’єри. Особливо термінал корисний старшокласникам, які наразі здійснюють вибір фаху.

Протягом найближчих кількох років такі термінали планується встановити у всіх школах області.