back

В облдержадміністрації проаналізували стан утримання доріг області та питання будівельної галузі

26-03-2009 | 11:28

Проаналізувати стан та перспективи будівництва, утримання доріг області зібралися 25 березня в облдержадміністрації керівництво обласної державної адміністрації, обласної ради, шляхових служб, члени постійної комісії з питань будівництва, зв’язку, транспорту та енергетики облради, представники Державтоінспекції.

В.о. начальника Служби автомобільних доріг в області Євген Кулькін розповів про напрацювання минулого року та перспективи на рік поточний стосовно будівництва, реконструкції, капітального та поточного ремонту автомобільних доріг загального користування. Так, за його словами, згідно з доведеним Укравтодором планом фінансування та рішення сесії Чернігівської облради загальний обсяг дорожніх робіт на автодорогах загального користування в 2008 році за рахунок бюджетних коштів склав 383,3 млн, грн., з них за рахунок коштів місцевого бюджету 12,6 млн, грн.

На 2009 рік Службою автомобільних доріг у Чернігівській області розроблено, технічно обгрунтовано та подано до Укравтодору проект плану дорожніх робіт на загальну суму 1596,3 млн. грн. Фактичне виконання дорожніх робіт у 2009 році здійснюватиметься в межах доведених Укравтодором планових та фінансових показників.

Під час обговорення учасники наради порушили ряд проблемних питань та окреслили можливі шляхи їх вирішення.

Підбиваючи підсумки наради, заступник голови облдержадміністрації Наталія Білоус закликала всі сторони об’єднати зусилля та скоординувати дії задля вирішення „дорожньої” проблеми. Адже дороги – одне з найболючіших питань, особливо в сільській місцевості, яке турбує жителів Чернігівщини.


Цього ж дня заступник голови облдержадміністрації Наталія Білоус провела засідання робочої групи з вирішення питань, пов’язаних з передпроектною підготовкою об’єктів, їх проектуванням та будівництвом.

„Через фінансову кризу будівельна галузь потерпає чи не найбільше. Починаючи з вересня минулого року, обсяг виконаних будівельних робіт постійно знижується. Звичайно, вирішення проблеми потребує вжиття невідкладних заходів на державному рівні, але багато чого залежатиме й від вміння забезпечити роботу підрядних організацій у цих складних умовах на місцях. Тому сьогодні ми зібралися, щоб виробити спільний план подальших дій”, - зазначила Наталія Білоус, відкриваючи засідання.

Про проблеми, які заважають ВАТ „Домобудівник” стабільно працювати, розповів голова правління Анатолій Роговий. Він також виклав своє бачення їх вирішення.

Після активного обговорення порушених проблемних питань, вирішено на наступному засіданні розглянути питання розбудови інженерно-транспортної інфраструктури області, а також для недопущення падіння обсягів житлового будівництва та його здешевлення провести найближчим часом „круглий стіл” за участю широкого кола представників проектних організацій та будівельних компаній області.

Лише повне сприяння будівельникам на всіх стадіях будівельного процесу дозволить у максимально стислі терміни відновити обсяги робіт будівельного комплексу – такого висновку дійшли всі учасники засідання.