back

Пожежно-рятувальну службу області привітали з професійним святом

13-09-2013 | 16:42

Відповідно до Указу Президента України щороку 17-го вересня відзначається День рятівника. Це гарна нагода віддати належну шану тим, чия щоденна копітка праця тісно пов’язана з мужністю та подвигом, хто працює під девізом – «Запобігти, врятувати, допомогти!».

13 вересня в обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм відбулися урочистості з нагоди Дня рятівника. У святковому заході взяли участь в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика, заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, секретар Чернігівської міської ради Олег Шеремет, представники духовенства, громадськість.

Звертаючись до присутніх, Юрій Музика зазначив, що це свято об’єднує як професійних рятівників, так і звичайних громадян, які проявили сміливість, рішучість та героїзм під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, врятували життя і здоров`я людей.

«Працюючи у тісній взаємодії з органами влади та іншими службами оперативного реагування, рятувальники Чернігівщини реалізовують концепцію керівництва держави, яка спрямована на забезпечення належного стану цивільного захисту населення і територій, техногенної і природної безпеки.

Результати ж ваших зусиль вимірюються не сухими цифрами статистики, а щирою людською вдячністю й повагою. Кожний ваш тривожний виклик є випробуванням сили духу і професіоналізму, а кожна приборкана пожежа, ліквідована аварія – врятовані людські життя, збережені матеріальні та культурні цінності», - підкреслив він.

Від імені голови облдержадміністрації Володимира Хоменка та від себе особисто Юрій Музика висловив вдячність особовому складу Чернігівської пожежно-рятувальної служби за наполегливу працю, відвагу й рішучість та побажав усім здоров`я, витримки, невичерпної енергії у реалізації гуманної місії і успіхів у служінні Українському народу.

З нагоди професійного свята в.о. заступника голови облдержадміністрації вручив відзнаки облдержадміністрації найкращим рятувальникам області.

Привітали також пожежно-рятувальний загін Валентин Мельничук та Олег Шеремет та вручили відзнаки обласної ради і Чернігівської міськради.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації