back

Завдяки самовідданій праці лісівників Чернігівщина щороку збільшує площі лісових насаджень

12-09-2013 | 17:54

На цьому голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко наголосив під час урочистостей з нагоди Дня працівників лісу у Семенівському районі.

«На виконання завдань Президента України Віктора Януковича щодо реформаційних перетворень в усіх галузях економіки, в області була розроблена й успішно реалізовується регіональна Програма комплексного розвитку лісового господарства Чернігівщини на 2011-2015 роки. У Програмі визначено основні напрямки збалансованого розвитку лісового господарства, спрямовані на посилення екологічних, соціальних та економічних функцій лісів», - наголосив очільник області.

Як позитив Володимир Хоменко відзначив активну участь працівників лісогосподарських підприємств, які зазвичай діють на сільських територіях, у розбудові соціальної інфраструктури села, поліпшенні умов життєдіяльності сільського населення, на чому наголошено в нових соціальних ініціативах Глави держави.

«Одним із прикладів виконання завдань, що мають соціальне спрямування, є розширення мережі лісових доріг і, як наслідок, зменшення витрат енергоресурсів. Важливого значення надає обласна державна адміністрація організації роботи з патрулювання лісів у пожежонебезпечний період, у тому числі із залученням авіації, застосуванням відеонагляду за лісами.

Завдяки налагодженій роботі тритисячного колективу лісогосподарських підприємств Управління, в області виконуються заплановані лісогосподарські заходи, забезпечуються темпи росту реалізації продукції, оновлюються основні засоби виробництва, покращується соціальний захист працівників галузі», - зауважив голова облдержадміністрації.

Володимир Хоменко вручив кращим представникам галузі державні нагороди та відзнаки облдержадміністрації.

Присутніх також привітали та вручили нагороди голова обласної ради Анатолій Мельник, начальник Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства Валерій Лозицький та голова обкому профспілки працівників лісового господарства Йосип Райчинець. 


Прес-служба облдержадміністрації